19 June 2012

Pereka Fashion Lelaki??

Wow! Aku sendiri kalau nak pegang jarum pun malas....inikan pula nak menjahit....hadooiiii......tapi aku repect la dgn pereka fashion yg berada dikalangan lelaki......diaorg ni mmg minat kot.....sekarang mmg ramai dikalangan golongan lelaki yang menceburi bidang ni.....termasuklah suamiku.....dia merupakan salah seorang pereka fashion yg aktif dgn event-event yg dianjurkan oleh MIFA, YODA, dan juga pernah memasuki PERTANDINGAN JARUM BERLIAN.......ishh...ayat skema la plak.....

Aku minat berfashion tapi tak minat nak menjahit.....bab-bab jahit-menjahit aku serahkan pada suamiku.....mmg kehidupan sebagai seorang wife Designer perlu mempunyai tahap kesabaran dan mentality yg sangat tinggi.....ewah! Mmg pun.......jealous mmg tak de dlm kamus hidup aku sbgai wife designer......dah itu tugas dia jumpa model2 yg cun melecun.....itu adalah sebahagian daripada tugas dia kan.....jangan diganggu......Pereka Fashion lelaki ni selalu dikaitkan dgn lelaki lembut.......Memang ada tapi tak semua designers tu lembut.....ada yg keras tau...so, janganlah anggap pereka fashion lelaki ni semuanya lembut-lembut ye.....ada yg macho tau.....tapi pegang jarum.....haa! ko mampu? Aku sendiri pun tak mampu.....

 
Cilok dr Blog HAUS OF KAKA

Tu dia suami aku dgn rekaannya di MIFA.  Aku sendiri pun tak pergi tengok disbbkan kerja......haishhh...rugi!!

Zaman dah berubah.....lelaki pun boleh buat kerja-kerja perempuan dan perempuan pun boleh buat kerja-kerja lelaki......tapi ingat, tak semua kerja-kerja lelaki yg perempuan boleh buat contohnya menjadi ketua keluarga......dok gitu?

19 comments:

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

kadang2 hasil tangan lelaki lebih memuaskan.. tapi kebanyakkan pereka fesyen lelaki ni adalah lelaki lembut ek.. tol ke? hahaha

Kesuma Angsana said...

lelaki or perempuan sama saja.. yg penting ada kemahuan utk berjaya! singgah n dah follow u 54

Lizzie Yasmin said...

Sebenarnya laki lebih teliti dari perempuan. Dorang sabar, kalau perempuan mau berhempas kalau tak jadi. heh

Zurina Hj.Zainal said...

To : Taufiq Ariffin a.k.a. Topiimagine

Mmg hasil kerja tangan lelaki lebih detail dr perempuan....tapi x semua designers tu lembut....:)

Zurina Hj.Zainal said...

To : Kasuma Angsana

Betul tu..yg penting commitment and kemahuan utk berjaya...i follow u gaks...tq..:)

Zurina Hj.Zainal said...

To : Lizzie Yasmin

hahaha! betul tu...diaorg punya tahap kesabaran mmg power...kalau kita, mau mengaummm....:)

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

wahh bagusnya...klu camtu tiap mgu hubby u leh watkan baju baru utk u

Zurina Hj.Zainal said...

To : Lydia Miza(Aidyl Azim)

Adoiii makk....tak de maknanyer cik lydia....kalau every week dia buat baju utk aii....alangkah indahnya dunia...hehehe...

logorithm said...

Cayalah husband Cik Zurina!

ieda said...

aah same aje lelaki dan perempuan zaman nie lahhh
kalau skrg x ada suami isteri boleh jer jadi ketua keluarga kan ;)
mereka dah pandai berdikari
tapi rekaan pereka lelaki cantik2 .. hebat ! .. suke tgk ;)

Papa Mifz said...

salam kenal...

rasa nye byk kat luar sana designer2 yg berjaya kebanyakan nyer lelaki kan...:)

nur anis said...

selalunya lelaki ni lebih kreatif dari perempuan kan..

Mak Wardah said...

Salam kenal.

Lelaki itu lebih faham agaknya apa yang wanita inginkan...

Zurina Hj.Zainal said...

To ; Logorithm

Thanks.....:)

Zurina Hj.Zainal said...
This comment has been removed by the author.
Zurina Hj.Zainal said...

To : Ieda

Ieda, mmg rekaan pereka lelaki ni cantik2 dr perempuan....x dinafikan...tapi, bab 'ketua keluarga' tu saya maksudkan dr segi agama kepada mereka yg dah berkahwin......:)

Zurina Hj.Zainal said...

To : Papa Mifz

salam kenal....mmg, kebanyakan pereka fashion yg berjaya lelaki, tapi perempuan ada juga tau....:)

Zurina Hj.Zainal said...

To : NurAnis

Yup!...:)

Zurina Hj.Zainal said...

To : Mak Wardah

Agaknya kot....diaorg ni boleh bersabar dgn perangai2 customer yg byk ragam.....tu yg faham sangat tu...:)