19 July 2012

Bulan oh Bulan....

Meh nak bgtau sket....kalau zmn kanak-kanak, bila nk announce puasa atau raya, semua dok pakat tunggu dpn tv....rasa seronok sangat masa tu....tengok pakcik yg dok kt kerusi tu umumkan tarikh puasa atau raya....skrang ni, bila dh dewasa....macam rindu pulak perasaan tu....korang tak rasa macam tu ke? kerr...aku sorang jer yg feeling-feeling syahdu gitew....huhuhu....apa-apa pun, malam ni pengumuman puasa akan dibuat kt tv.....kalau esok puasa, maka jawabnya malam ni kena prepare makanan untuk sahur.....kalau hari Sabtu puasa.....lega ko!.....bolehlah lagi shopping brg-brg dapur yg dh kosong kt dlm peti ais tu....hehehe....

Selamat Berpuasa Semua!!!.....;)




18 comments:

eelobor said...

a'aah...sama lah. seronok nya masa nak tunggu pengumuman nak bermula puasa & tarikh hari raya. bukan main lagi melompat2 masa kecik2 dulu. hihihihi

Saleha said...

lani tak rasa seronok pasal memang dah tau, tak payah nak tunggu anak bulan bagai.. biasanya apa yg tertera dalam kalendar itulah tarikhnya, jarang sangat yang berubah.
lagi satu suara yg umum puasa dan raya tu dah familiar sgt dah.. tapi lani dah berubah orang kot :)

Kesuma Angsana said...

selamt berpuasa juga ye

Asmara said...

Salam Ramadhan buat akak dan keluarga! ;D

Zurina Hj.Zainal said...

To : eelobor

kannn....seronok masa tuh!

Zurina Hj.Zainal said...

To : Saleha

mmg pun dh ikut kalender...tapi dulu mana ada ikut kalender...perasaan seronok tu ada.....la ni...mmg la tak...rindu lak masa zaman dulu2

Zurina Hj.Zainal said...

To ; Kasuma Angsana

Selamat berpuasa gak...:)

Zurina Hj.Zainal said...

To : Asmara

Selamat berpuasa pada dik term gak....;)

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA said...

Selamat berpuasaaaaaa

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA said...

Selamat berpuasaaaaaaa

Zurina Hj.Zainal said...

To : Mak Dara

Selamat Berpuasa jugakkkkk......:)

kiera'sakura said...

ritu tunggu gak tp salah time kot.. huhuhuhu...

Muja.. said...

saye pun merindui masa masa itu.. skrg kdg kdg lupa nak tgk..huhuuu

logorithm said...

Selamat berpuasa!

Dah 10 tahun tak pergi bazaar ramadhan...

Zurina Hj.Zainal said...

To : Kiera'sakura

salah time?...hehehehe...

Zurina Hj.Zainal said...

To: Muja

kann....mmg rindu masa tu...:)

Zurina Hj.Zainal said...

To ; Logorithm

Terima kasih...

10 tahun x g bazar ramadan? biar betullll.....

Saleha said...

selamat hari raya