25 June 2013

Surat layang....

hai hoi....ishishish....ada lg ke readers aku ni? berkurun aku x update blog....hehehe...anyway...just nk bgtau...baru2 ni, aku terima surat layang....tanjat boboi! ni...aku bg korang tgk surat tu sendiri...


Haaa...nampak tak? budak2 zmn sekarang....

16 May 2013

Bila bosan...

Hurmmmm.....ni la jadinyer bila bosan & kena tinggal sorang-sorang dekat rumah....ye la...dah patah tulang peha....berangan nak jalan2....huh....jalan2 sgt la ko kt rmh nok!....hehehe....


Ok bye!!!

15 May 2013

WW - Kolam oh kolam...

Hari ni WW kennnnn......so, korang layan je la gambar ni ekk.... ..zassss!!



Panas2 ni....mau jer aku terjun join diaorg....nasib baik x muat....:

28 April 2013

Neno....neno....neno.....

Salam.....sorry. Baru berkesempatan nk update blog....bkn malas nk update tapi keadaan yg x mengizinkn.....

Aku baru discharge dr hospital....nk tau kenapa??......meh sini aku citer...

Seperti biasa...aku bgn la nk kejutkn anak aku melly g mandi...nk g skolahkn...keluar dr bilik aku dgn keadaan yg mamai2...aku tersepak tkar getah & mcm durian yg ranum gugur ke tanah dgn position ala2 superman.....Ya Allah...mcm mimpi je  aku rasa....& utj pertama kalinya dlm hidup aku....tulang peha aku patah.....eeiiii.....aku bab patah2 ni mmg ngeri...tup2...aku sendiri yg kena...hambekk!!   Dan pertama kalinya aku naik ambulan .....

Punyala sakit......tapi yg bestnyer aku x nangis...cuma mulut aku yg menjerit....adoi!! aww!! haaa.....Tp keadaan aku skrg alhamdulillah....dh buat operation masukkn besi...eeiii...ngilu aku dgr....

Ni aku bg korang tgk kaki aku sblm operation.....doakn aku cpt sembuh ye.......


31 March 2013

Laparrrrr.......

Ini adalah menu yg telah berzaman aku peramkn...nasib baik x menetas.....hehehe....hari ni WWkan....so....syuhhhh..... senyap......tgk gbr je........hehehe....

Mesti korang telan air liur kannnnnnn.......







22 March 2013

Rombongan Cik Kiah...

Semalam, anak aku Melly pergi rombongan sekolah dia ke Zoo Negara. Aku punya risau...ye la...skrg ni kan tengah hangat isu culik menculik budak2...haishh....aku kt ofis tak senang duduk...asyik dok pandang jam kat dinding....tepat kul 12 tengahari, aku call cikgu dia....tanya Melly mcm mana.....alhamdulillah....dia happy sgt dan sangat mak jemah kt dalam bas....hehehehe.....lega aku bila anak aku dh selamat pergi dan balik.......alhamdulillah....

Aku mengejarkan masa ni untuk tidur.....hehehehe....hari ni Jumaat...so, panjang masa untuk melelapkan mata......korang layan la ye gambar2 Melly gi Zoo Negara........:)









Yeahhh......rombongan cik kiah sangatttt!!!

19 March 2013

Happy Birthday Melly!!

wahhh....lamanyer x hapdate blog....bapak punye pemalaskan....x de, sbnrnyer...aku ada mslah dgn pc kt opis aku tu...x leh download gbr dr phone ke pc...tu yg aku angin & decide x pyh update blog....blokwaking je arr....nk guna phone pon ada msalah gak sbb apa yg aku taip...x keluar kt skrin...punyela byk msalah kn...

ni...aku dh settlekn problem aku...boleh plak update pkai phone....kes naya kn...

meh aku tepek gbr yg aku nk cerita tp x tercerita dek blog....korang layan je la ye









23 January 2013

WW - Indah ciptaanNya...

Betapa indah ciptaanNya.......

Cer teka kt mana?.....:)

~TaTa ~

22 January 2013

Shopping online...berbaloi ke?

"Kak, parcel dah sampai"...

"Ok"...

Haa...apa lagi, sepantas kilat la aku turun reception dan menayangkan muka dpn kaunter....

Sengeh2 receptionist tu kt aku...nk tau la tu apa yg aku beli...hahahaha!

Aku jenis yg tak buka parcel kt ofis...balik pun tak buka.....

Bila aku buka? Masa nak pakai baju tu.....haaaa.....elok kan perangai.....

Dah pakai g ofis, ada kakak tu tegur....."Dik, kok bajunya koyak".....aku, "Ha!...mananyer kak?"
"Itu, di ketiaknya"..........aku pun tengok.....adoiaiiiii......koyak la plak....

Itu la.....malas nak g keluar kannn.....clik clik je dpn pc......nmpk cantik, beli....hah....kan dah terkono!

Ada masanya aku fikir shopping online ni mmg x berbaloi....yg jadik macam aku ni la....

Tapi aku rasa, tak semua kedai online cenggin kan.......diaorg dh check tapi terlepas pandang.  Sbbnyer diaorg sanggup suruh aku hantar balik utk di alter dan diaorg tanggung kos postage......

Haa...mcm ni la bagus..... tapi aku malas nak merumitkan keadaan....aku hantar je kat kedai yg boleh siap sehari jer....

Jadi, aku rasa nak shopping online, kenalah tanggung risiko ye puan-puan.....kena dapat kedai yg malas nak layan kerenah customer, hamek ko!.....tapi tak semua kedai online buat perangai cenggitu kan.....

Aku? Akan support kedai online as long as diaorg juga tanggung barang2 yg apabila sampai kt customer, rosak! kannnnnn......

Peace no war!!.....;)

18 January 2013

Mana satu pilihan anda?...

Ohooiiiiiii......sedap betul tidur kt surau lepas makan nasi lauk kari ikan tenggiri.....*tetiba cite mkn plakss*..

Haa...malam ni pukul 10 mesti korang dh tercegat depan tv kan...kan...kan....

Ye la...nak tengok Maharajalawak Mega Final......aku pun dah dok berangan laa...jangan hujan malam ni sudahh....hancusss program aku....

Korang rasa-rasa siapa yang akan jadi Johan Maharajalawak Mega tahun nih?....aku rasakan....

First        - JOZAN
Second   - JAMBU
Third       - SHIRO
Fourth     - SAYWHO *betul ke ejaan? hantam sajala labuuu*
Fifth        - BOBOI

ok tak tekaan aku?.....korang canner lak.....nak gak tau korang punya gakkk......


First

Second

Third

Fourth

Fifth


Ok.....Selamat Meneka eekk...

Yeehaa!!



Nampak tak muka kat bawah ni...hahahaha!! hati banyak senang oooo.....sebab hari ni dah hari Jumaat....so, esok bolehlah berjimba kat rumah....ekekek....

Happy Friday peeps!!


08 January 2013

Dinosaur!!

Salam & selamat minum petang....

Apa punya tajuk daaa.......x de kene mengena langsung!!

Mcm biasa....dh petang baru terhegeh2 nak update......keennnnnnn......

Dlm keadaan yg bosan....ku godek-godek file dlm komputer ni....

Tetiba, jumpa pulak gambar zaman dinosaur (ha! ada kene mengena dgn tajuk).......hehehehe....x lah....., masa anak aku Harris admitted last year sbb muntah-muntah & berak-berak......

Masa ni aku punya sedih + cuak sebab first time anak aku warded......sedih woooo.....

Malas nak cerita panjang walaupun aku ada skill menaip 80 wpm....ekekeke......secretary ah katakan......korang tgk je la ye gambar-gambar semasa anak aku admitted kt DSH......enjoy!

Eh! enjoy la sangatttt tgk gbr budak kecik sakit.......

Babai!!


 



Lariiiiii....!!!!!

07 January 2013

Selesai sudah....

Salam & selamat petang....

Haaa.....dh petang baru nak update.....bapak punya 'rajin' kan....

Semalam dok tercanguk depan tv...nk tgk AJL kannn.....

So, sangatlah berpuas hati bila kumpulan Mojo memakai baju yg direka oleh hubby aku....

Ni ada aku tepek gambar Mojo sedang buat performance smlam gbr dari goggle & CikLilyPutih Story's.....




04 January 2013

Jom main teka teki....

Aluuu.....dah hari Jumaat....cepat kan masa berlalu.....skrg ni dah masuk tahun 2013....maka umur pun semakin bertambah....anak-anak pun semakin membesar.....kita semakin dekat dgn.....eh!! apa aku merepek nih.....tapi, tu semua adalah reality yang perlu kita tempuhi......hurmmmm.....

Ok...ok....sudah....ni haa....aku nak bagitau....jangan lupa eehhh tgk Anugerah Juara Lagu Ahad nih.....sebab apa? Ermmmm......sebab apa ekk? Errrmmmm.....okey la....okey la....aku bagitau.....sebabnya.......husband aku sponser salah satu kumpulan yg masuk final AJL this year.......kumpulan apa?.......korang teka boleh tak? aku bagi clue.........salah seorang dr kumpulan ni adalah anggota kumpulan yg sangatlah popular dgn lagu AWAS .....haaaa......tau dah.....tekalahh......hadiah? .......nnti aku pikir-pikirkan.....:)