23 January 2013

WW - Indah ciptaanNya...

Betapa indah ciptaanNya.......

Cer teka kt mana?.....:)

~TaTa ~

22 January 2013

Shopping online...berbaloi ke?

"Kak, parcel dah sampai"...

"Ok"...

Haa...apa lagi, sepantas kilat la aku turun reception dan menayangkan muka dpn kaunter....

Sengeh2 receptionist tu kt aku...nk tau la tu apa yg aku beli...hahahaha!

Aku jenis yg tak buka parcel kt ofis...balik pun tak buka.....

Bila aku buka? Masa nak pakai baju tu.....haaaa.....elok kan perangai.....

Dah pakai g ofis, ada kakak tu tegur....."Dik, kok bajunya koyak".....aku, "Ha!...mananyer kak?"
"Itu, di ketiaknya"..........aku pun tengok.....adoiaiiiii......koyak la plak....

Itu la.....malas nak g keluar kannn.....clik clik je dpn pc......nmpk cantik, beli....hah....kan dah terkono!

Ada masanya aku fikir shopping online ni mmg x berbaloi....yg jadik macam aku ni la....

Tapi aku rasa, tak semua kedai online cenggin kan.......diaorg dh check tapi terlepas pandang.  Sbbnyer diaorg sanggup suruh aku hantar balik utk di alter dan diaorg tanggung kos postage......

Haa...mcm ni la bagus..... tapi aku malas nak merumitkan keadaan....aku hantar je kat kedai yg boleh siap sehari jer....

Jadi, aku rasa nak shopping online, kenalah tanggung risiko ye puan-puan.....kena dapat kedai yg malas nak layan kerenah customer, hamek ko!.....tapi tak semua kedai online buat perangai cenggitu kan.....

Aku? Akan support kedai online as long as diaorg juga tanggung barang2 yg apabila sampai kt customer, rosak! kannnnnn......

Peace no war!!.....;)

18 January 2013

Mana satu pilihan anda?...

Ohooiiiiiii......sedap betul tidur kt surau lepas makan nasi lauk kari ikan tenggiri.....*tetiba cite mkn plakss*..

Haa...malam ni pukul 10 mesti korang dh tercegat depan tv kan...kan...kan....

Ye la...nak tengok Maharajalawak Mega Final......aku pun dah dok berangan laa...jangan hujan malam ni sudahh....hancusss program aku....

Korang rasa-rasa siapa yang akan jadi Johan Maharajalawak Mega tahun nih?....aku rasakan....

First        - JOZAN
Second   - JAMBU
Third       - SHIRO
Fourth     - SAYWHO *betul ke ejaan? hantam sajala labuuu*
Fifth        - BOBOI

ok tak tekaan aku?.....korang canner lak.....nak gak tau korang punya gakkk......


First

Second

Third

Fourth

Fifth


Ok.....Selamat Meneka eekk...

Yeehaa!!



Nampak tak muka kat bawah ni...hahahaha!! hati banyak senang oooo.....sebab hari ni dah hari Jumaat....so, esok bolehlah berjimba kat rumah....ekekek....

Happy Friday peeps!!


08 January 2013

Dinosaur!!

Salam & selamat minum petang....

Apa punya tajuk daaa.......x de kene mengena langsung!!

Mcm biasa....dh petang baru terhegeh2 nak update......keennnnnnn......

Dlm keadaan yg bosan....ku godek-godek file dlm komputer ni....

Tetiba, jumpa pulak gambar zaman dinosaur (ha! ada kene mengena dgn tajuk).......hehehehe....x lah....., masa anak aku Harris admitted last year sbb muntah-muntah & berak-berak......

Masa ni aku punya sedih + cuak sebab first time anak aku warded......sedih woooo.....

Malas nak cerita panjang walaupun aku ada skill menaip 80 wpm....ekekeke......secretary ah katakan......korang tgk je la ye gambar-gambar semasa anak aku admitted kt DSH......enjoy!

Eh! enjoy la sangatttt tgk gbr budak kecik sakit.......

Babai!!


 



Lariiiiii....!!!!!

07 January 2013

Selesai sudah....

Salam & selamat petang....

Haaa.....dh petang baru nak update.....bapak punya 'rajin' kan....

Semalam dok tercanguk depan tv...nk tgk AJL kannn.....

So, sangatlah berpuas hati bila kumpulan Mojo memakai baju yg direka oleh hubby aku....

Ni ada aku tepek gambar Mojo sedang buat performance smlam gbr dari goggle & CikLilyPutih Story's.....




04 January 2013

Jom main teka teki....

Aluuu.....dah hari Jumaat....cepat kan masa berlalu.....skrg ni dah masuk tahun 2013....maka umur pun semakin bertambah....anak-anak pun semakin membesar.....kita semakin dekat dgn.....eh!! apa aku merepek nih.....tapi, tu semua adalah reality yang perlu kita tempuhi......hurmmmm.....

Ok...ok....sudah....ni haa....aku nak bagitau....jangan lupa eehhh tgk Anugerah Juara Lagu Ahad nih.....sebab apa? Ermmmm......sebab apa ekk? Errrmmmm.....okey la....okey la....aku bagitau.....sebabnya.......husband aku sponser salah satu kumpulan yg masuk final AJL this year.......kumpulan apa?.......korang teka boleh tak? aku bagi clue.........salah seorang dr kumpulan ni adalah anggota kumpulan yg sangatlah popular dgn lagu AWAS .....haaaa......tau dah.....tekalahh......hadiah? .......nnti aku pikir-pikirkan.....:)