22 January 2013

Shopping online...berbaloi ke?

"Kak, parcel dah sampai"...

"Ok"...

Haa...apa lagi, sepantas kilat la aku turun reception dan menayangkan muka dpn kaunter....

Sengeh2 receptionist tu kt aku...nk tau la tu apa yg aku beli...hahahaha!

Aku jenis yg tak buka parcel kt ofis...balik pun tak buka.....

Bila aku buka? Masa nak pakai baju tu.....haaaa.....elok kan perangai.....

Dah pakai g ofis, ada kakak tu tegur....."Dik, kok bajunya koyak".....aku, "Ha!...mananyer kak?"
"Itu, di ketiaknya"..........aku pun tengok.....adoiaiiiii......koyak la plak....

Itu la.....malas nak g keluar kannn.....clik clik je dpn pc......nmpk cantik, beli....hah....kan dah terkono!

Ada masanya aku fikir shopping online ni mmg x berbaloi....yg jadik macam aku ni la....

Tapi aku rasa, tak semua kedai online cenggin kan.......diaorg dh check tapi terlepas pandang.  Sbbnyer diaorg sanggup suruh aku hantar balik utk di alter dan diaorg tanggung kos postage......

Haa...mcm ni la bagus..... tapi aku malas nak merumitkan keadaan....aku hantar je kat kedai yg boleh siap sehari jer....

Jadi, aku rasa nak shopping online, kenalah tanggung risiko ye puan-puan.....kena dapat kedai yg malas nak layan kerenah customer, hamek ko!.....tapi tak semua kedai online buat perangai cenggitu kan.....

Aku? Akan support kedai online as long as diaorg juga tanggung barang2 yg apabila sampai kt customer, rosak! kannnnnn......

Peace no war!!.....;)

17 comments:

Muja.. said...

memang risiko kan beli online nih.. sy sellau beli baju saiz asyik terbeso ajer.. udah kena alter..buruk pulak jadinya :)

Kesuma Angsana said...

betul tu kena berani tanggung risiko.. tapi bukan ke boleh di return dan minta tukar yg baru aje

Rapunzeel Cikilolo said...

aah. ade benda2 yang kite boleh online mcm tudung ke ape. kalo baju susah sikit.

saye pun dah kena. rupanya baju tu besar gile. dalam gambar mcm ngam je kan...

Zurina Hj.Zainal said...

To : Muja

loor...naper tak suruh tukar je...boleh kan..

Zurina Hj.Zainal said...

To: Kasuma Angsana

kan...kena berani tanggung risiko...

Zurina Hj.Zainal said...

To: Rapunzeel Cikilolo

naper x tukar cik Rapuzeel?

Rinna said...

Mmg risiko jugak.. iye laa tgk kat pc nampak cam muat jerk.. tapi bila sampai kat kita.. rasa cam tak selesa plak nak pakai..

bibi yusof said...

Ermmm mcm tk best sgt kot... Suke pegi kedai...
Tapi dulu mase belaja kat states mmg beli online je.. Mostly gadgets .. But baju baju semua kedai... Takot tak nicely fit...

Zurina Hj.Zainal said...

Risiko Mmg ada kan bila beli online ni...kena berani...

Zurina Hj.Zainal said...

Beli kt kedai Mmg puas hati...boleh terus try....tulah...ada pro n kontra beli online ni kan...

MizzTina said...

mmg risiko.. tp klu dh pesen semua di hujung jari, kena la redha.. hehehe

Zurina Hj.Zainal said...

To : MizzTina

kannnn.....clik clik jer...hehehe...

Ahlam Miera Amirul Shafie said...

alahai... sy xprnah lagi try shopping online.. tapi kawan sy prnah trkena cam gini...huhu

Amanda Suria said...

jarang beli baju kat online..tp beli benda2 lain selalu

Zamani Abe said...

kena berhati2 lah kan lain kali..

my notes said...

assalamualaikum ... kalau saya shopping online krg berbaloi sbb size x de . Tak kira la baju ker kasut sbb saya ni kecil molek jer cam shile majid n kurus melidi . klu baju kurung tu saiz xx .. heheheee

adzairdawati makdara said...

ada baik ada buruknya beli on9 ni.. tengok nasib jugak lah kannn